Tule kokkaamaan Helsingin ydinkeskustaan upeaan Jugend taloon tai tule nauttimaan kokkailusta tunnelmalliseen kartanomiljööseen Ravintola Villa Hakkariin Lempäälään.
Kokkausjuhlat pidetään upeassa jugend-talossa Helsingin ydinkeskustassa tai ravintolassamme Villa Hakkarissa Lempäälässä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä helsingistä.
Meillä on kuukausittain vaihtuva edullisempi kurssi sesongin herkuttelumenulla. Voit toki myös kertoa meille toiveistasi ja illan osanottajista, niin teemme sinulle maittavan tarjouksen. Teoriaopetuksen lisäksi esim. neljän ruokalajin kokkausillan hintaan sisältyy juhla-ateria viineineen, reseptivihko ja Helsingin Kulinaarisen Instituutin esiliina kotiin vietäväksi. Paikalla on myös tiskaaja-tarjoilija huolehtimassa, että kaikki sujuu.
Kursseja voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan. Opetus on tilattavissa etukäteen englannin ja ruotsin kielellä.
Kokkauksen alkuun voit varata mahtavat kokoustilamme ja tarjoilun tilaisuuteenne.
Teemoja voi olla mm. seuraavat
- Suomalaista Kansainvälisesti
- Italia
- Liekitys
- Sushi
- Tapas
- Thai
- Kalamenu
- Molekyylimenu
- Suklaakurssi
Kurssien teemoja suunnittelemme myös asiakkaiden toiveiden mukaan tai tutustu alla oleviin vaihtoehtoihimme.
Kiinnostaako kurssit omille ryhmille?
VÄLIMEREN MAIDEN RUOKIA
Parsaa ja yrttikastiketta
***
Bourride
( valkosipulilla ja tähtianiksella maustettu peruna-fenkolisosekeittoa )
***
Gorgonzolalla kuorrutettua häränpihviä ja pippuri-rypälekastiketta
***
Tarte Tatin
SUOMALAISTA KANSAINVÄLISESTI
Porocarpaccio ja mausteista majoneesia
***
Porkkanasosekeittoa ja kirvelikermaa
***
Paistettua siikaa,
sienipyttipannu ja yrtti-voikastiketta
***
Tyrnihyytelöityä valkosuklaatorttua
ITALIA
Tomaatti – basilika – bruschetta
***
Tagliatelle All´amatriciana
( chili-tomaattikastiketta. Pasta valmistetaan itse )
***
Mozzarellalla täytettyjä häränfileekääryleitä ja risottoa
***
Tiramisu
VÄLIMERELLINEN TAPASPÖYTÄ
Peruna-rosmariini crostada
***
Paahdettua kukkakaalia, Taleggiojuustoa, korianteria ja taatelikastiketta
***
Härkäcarpaccio “dukkah”
***
Lammas Kofta, kastanjaa ja sitruunajogurttia
***
Parmesaanilla gratinoitua savoijinkaalia ja rapeaa valkosipulia
***
Omena-aprikoosipiiras, mallaskinuskia ja vanilja crème fraichea
KALA
Ginillä maustettu siikatartarpihvi ja smetana-yrttikastiketta
***
Keitettyä mustajuurta ja mätikastiketta
***
Pinaatilla ja fetajuustolla kuorrutettua kuhaa, yrtti couscous ja zuccinia
***
Tummasuklaatorttua ja marjakastiketta
LIEKITYS
Scampit appelsiinikastikkeella
***
Tattikeittoa
***
Neljän pippurin pihvi
***
Liekitetty omenalehikäinen ja vanilja-rusinakastiketta
MAKUMATKA RANSKAAN
Linnunmaksatoast ja punasipulihilloa
***
Ranskalainen sipulikeitto
***
Kyyhkysenrintaa Savoijin kaalissa ja valkotryffelillä maustettua peruna-selleri pyrettä ja punaviinikastiketta
***
Tarte Tatin
MAKUMATKA AASIAAN
Dumplingseja
– Höyrytetty kana- teriyaki
– Siitakesieni –kaali
– Seesamilla maustettu possu
***
Härkää Yakiniku ja höyrytettyä paksoita
– kookoksella ja korianterilla maustettua cous cousia
***
Sitruunavanukasta, ruusuhunajaa ja marinoituja vadelmia
THAI
TOM YAM GOONG
Katkarapukeittoa sitruunaruoholla ja thai-mausteilla
***
PLA KAO RAD PRIG
Paistettua kuhaa chili- ja tamarind – kastikkeessa
***
GAENG PHED PED YANG
Paahdettua ankkaa punaisessa curryssa
***
Kylmä mangokeitto
tuoreiden hedelmien ja passionhedelmän kera
SUSHI
Miso -keitto
Norimaki (lohi + mäti & kasvis)
Nigiri-sushi (siika,lohi,jättikatkarapu)
Siikasashimi
***
Sabayon -gratinoituja hedelmiä
Vihreää teetä
VIETNAM
Vietnamilaisia kasviskääryleitä
Suola-pippuri rapuja
***
Ga Xao Ca Ot
Chili -sitruunaruohokanaa
Thit rim trung cút Karkkipossua ja viiriäisenmunia
Bimi morning glory
***
Kookosjäätelöä ja suolakaramellikastiketta
Suomen 100 vuotis juhlamenuu
Keittiömestarimme ja omistajamme Arto Rastas on suunnitellut Suomen juhlavuoden Suomi 100 nimikkomenun.
Haluamme tarjota menuuta myös 2020 kovan suosion johdosta.
Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan.
Suomen nimikkomenuuta tarjoiltiin juhlavuoden 2017 aikana kaikissa Suomen ulkomaanedustustoissa.
Nyt Teillä on oiva tilaisuus päästä kokkailemaan Suomen 100 vuotis juhlamenuuta ammattilaisten johdolla Kulinaarisessa Instituutissa.
MENU
Suomalaiset suupalat
***
Tervamarinoitua lohta, tillikurkkuja ja vihreää perunasalaattia
***
Karitsan ulkofileetä, kauralla täytetty kaalikääryle, lammasmakkaraa ja maustepippurikastiketta
***
Britakakku
KOKKAUSKURSSIEN HINNAT SISÄLTÄVÄT:
- Alkumaljan
- Teoria- ja käytännön opetuksen keittiömestarin opastuksella
- Tiskaajan ja tarjoilijan avustuksen
- Helsingin Kulinaarisen Instituutin lainaesiliinan
- Menun mukainen ateria viineineen (2 lasia)
- Reseptivihkon
Teillä on myös mahdollisuus ostaa Helsingin Kulinaarisen Instituutin esiliinat kotiin vietäviksi à 18 €/ kpl
Hintoihimme lisätään alv.
Oheisohjelma
HELSINKI
Koe upea hetki suklaan parissa.
Suklaatastingit vetää suklaan ihmeelliseen maailmaan erikoistunut keittiömestari Juha Rissanen.
Suklaatasting à 60 € kesto: 1-1,5 h
Suklaatasting ja pääsette itse valmistamaan 2 kpl suklaatuotteita à 66 € kesto:2-2,5 h
Viinitastingillä on mahtava aloittaa tai päättää kokkauskurssi.
Aihe alueita on paljon: Rypälelajikkeet, tunne kuohut, luomua viinissä, Samppanjat, Ruuan – ja viininyhdistäminen ym. upeita aiheita.
Viinitastingejä pitää erittäin ammattitaitoiset viiniasiantuntijamme.
Kalle Naatula
Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti reilut 10 vuotta. Kokemusta on karttunut niin ravintoloista, viinitiloilta, tapahtumajärjestämisestä kuin media-alalta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinikursseja, työpajoja sekä sisältöjä valmiista kokonaisuuksista räätälöityihin ratkaisuihin. Lisäksi tarjoilijan ja sommelierin keikkatyöt kuuluvat miehen repertuaariin. Kalle tarjoaa osaamisensa viinistä, ruoasta sekä näiden yhdistelmistä kiinnostuneille utelikoille sekä pidemmälle kiitäneille harrastajille. Kalle palvelee ammattitaidolla, omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä tähdäten tunnekokemuksen maksimointiin.
Jukka Kumlin
Viinikauppias, -luennoitsija, ravintola-alan ammattilainen ja täysivartaloinen gastronomi, takana ja edessä lukuisia saatuja ja annettuja viiniluentoja, mies joka on nauttinut suuren osan elämästään viinistä, viinissä.
Väri jo hieman kehittynyt, mutta nuorekas; tuoksu monivivahteinen, tuoksussa havaittavissa runsaasti syviä, laajoja luonnollisia aromeja, jotka pitkät juuret ovat poimineet syvältä viinillisestä maaperästä; maku kehittyneen täyteläinen ja jämäkkä; loppumaku eloisa, nuorekkaan yllätyksellinen, uutta odotusta herättävä; rypäle ilmeisesti Pinot Noir.
Viinitastingin kesto noin. 1 – 1,5 h
Cocktail -hetki – Lyhyen opetustuokion jälkeen kurssilaiset valmistavat itsellensä tai toisillensa raikkaan cocktailin
Hinta: 11 € / hlö
Illan kruunaa kahvidrinkki – Lyhyen opetustuokion jälkeen kurssilaiset valmistavat itsellensä tai toisillensa lämpimän kahvidrinkin.
Hinta: 12 € / hlö
”Arvaa mihin tätä keittiövekotinta käytetään” – yksilökilpailu
Hinta: 50 €
Opi eri lautasliinan taittomalleja
Hinta: 50 €
LEMPÄÄLÄ
Kesä
Koskikelluntaa
Piha-alueella voi järjestää mukavaa aktiviteettia
Kesäteatteri jossa voit itse järjestää ohjelmaa tai nauttia kesäteatteri esityksestä
Pihalta alkava Kuokkalan museoraitti tarjoavat elämyksiä kulttuurinälkään.
Grillausdemostraatio isommallekin henkilömäärälle max. 100 henkilöä.
Iltaa voitte myös jatkaa mansikinkammarissa bändin/musiikin tahdittamana.
Talvi
Stand up-komiikkaa
Pelle-show
Lempeätä musisointia harpulla
KOKOUKSET
Villa Hakkarissa voit kurssin alkuun varata veloituksetta omaa aikaa virallista ohjelmaa varten. Koko päivän kokoukset jäjestämme eri kokoisissa kabineteissamme. Kysy lisää kokouspaketeistamme.