Meillä kokkaaminen on hauskaa!

Tule kokkaamaan Helsingin ydinkeskustaan upeaan Jugend taloon tai tule nauttimaan kokkailusta tunnelmalliseen kartanomiljööseen Ravintola Villa Hakkariin Lempäälään.

Kokkausjuhlat pidetään upeassa jugend-talossa Helsingin ydinkeskustassa tai ravintolassamme Villa Hakkarissa Lempäälässä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä helsingistä.

Meillä on kuukausittain vaihtuva edullisempi kurssi sesongin herkuttelumenulla. Voit toki myös kertoa meille toiveistasi ja illan osanottajista, niin teemme sinulle maittavan tarjouksen. Teoriaopetuksen lisäksi esim. neljän ruokalajin kokkausillan hintaan sisältyy juhla-ateria viineineen, reseptivihko ja Helsingin Kulinaarisen Instituutin esiliina kotiin vietäväksi. Paikalla on myös tiskaaja-tarjoilija huolehtimassa, että kaikki sujuu.

Kursseja voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan. Opetus on tilattavissa etukäteen englannin ja ruotsin kielellä.

Kokkauksen alkuun voit varata mahtavat kokoustilamme ja tarjoilun tilaisuuteenne.

Teemoja voi olla mm. seuraavat

  • Suomalaista Kansainvälisesti
  • Italia
  • Liekitys
  • Sushi
  • Tapas
  • Thai
  • Kalamenu
  • Molekyylimenu
  • Suklaakurssi

Kurssien teemoja suunnittelemme myös asiakkaiden toiveiden mukaan tai tutustu alla oleviin “herkuttelumenu” vaihtoehtoihin

Kiinnostaako kurssit omille ryhmille?

KUUKAUDEN HERKUTTELUMENUUT OMILLE RYHMILLE

Tammi - helmikuun herkuttelumenu

Perunablini ja mätiä

***

Paperissa haudutettua lohta ja kasviksia

***

Mozzarellalla täytettyjä kanarullia sisilialaiseen tapaan

***

Sitruuna-lakritsivanukasta ja marinoituja vadelmia

Maaliskuun herkuttelumenu

Äyriäismousseline ja tomaatti-ruohosipulikastiketta

***

Vichysoisse keittoa

***

Ankanrintaa Apicius

***

Crèpes suzette

Huhti - toukokuun herkuttelumenu

Passionmarinoitu lohitartar ja avokadokastiketta

***

Korvasienikeittoa ja sherrykermaa

***

Karitsan fileetä Ras El Hanout ja haudutettua parsaa

***

Raparperi-valkosuklaatorttua

Kesäkuun herkuttelumenu

Vasikanlihacarpaccio

***

Valkotryffelillä maustettua kukkakaalikeittoa

***

Hiillostettua siikaa ja parsarisottoa

***

Vanilja -sitruuna pannacotta ja marinoituja mansikoita

 

Suomen 100 vuotis juhlamenuu

Keittiömestarimme ja omistajamme Arto Rastas on suunnitellut Suomen juhlavuoden Suomi 100 nimikkomenun.

Haluamme tarjota menuuta myös 2018 kovan suosion johdosta.

 Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan.

 Suomen nimikkomenuuta tarjoiltiin juhlavuoden 2017 aikana kaikissa Suomen ulkomaanedustustoissa.

 Nyt Teillä on oiva tilaisuus päästä kokkailemaan Suomen 100 vuotis juhlamenuuta ammattilaisten johdolla Kulinaarisessa Instituutissa.

MENU

Suomalaiset suupalat

***

Tervamarinoitua lohta, tillikurkkuja ja vihreää perunasalaattia

***

Karitsan ulkofileetä, kauralla täytetty kaalikääryle, lammasmakkaraa ja maustepippurikastiketta

***

Britakakku

Kokkauskurssi teemojamme

VÄLIMEREN MAIDEN RUOKIA
Parsaa ja yrttikastiketta

***

Bourride

( valkosipulilla ja tähtianiksella maustettu peruna-fenkolisosekeittoa )

***

Gorgonzolalla kuorrutettua häränpihviä ja pippuri-rypälekastiketta

***

Tarte Tatin

SUOMALAISTA KANSAINVÄLISESTI

Porocarpaccio ja mausteista majoneesia

***

Porkkanasosekeittoa ja kirvelikermaa

***

Paistettua siikaa,

sienipyttipannu ja yrtti-voikastiketta

***

Tyrnihyytelöityä valkosuklaatorttua

ITALIA
Tomaatti – basilika – bruschetta
***
Tagliatelle All´amatriciana

( chili-tomaattikastiketta. Pasta valmistetaan itse )

***

Mozzarellalla täytettyjä häränfileekääryleitä ja risottoa

***

Tiramisu

KALA

Ginillä maustettu siikatartarpihvi ja smetana-yrttikastiketta

***

Keitettyä mustajuurta ja mätikastiketta

***

Pinaatilla ja fetajuustolla kuorrutettua kuhaa, yrtti couscous ja zuccinia

***

Tummasuklaatorttua ja marjakastiketta

 

LIEKITYS

Scampit appelsiinikastikkeella

***

Tattikeittoa

***

Neljän pippurin pihvi

***

Liekitetty omenalehikäinen ja vanilja-rusinakastiketta

THAI

TOM YAM GOONG

Katkarapukeittoa sitruunaruoholla ja thai-mausteilla

***

PLA KAO RAD PRIG

Paistettua kuhaa chili- ja tamarind – kastikkeessa

***

GAENG PHED PED YANG

Paahdettua ankkaa punaisessa curryssa

***

Kylmä mangokeitto

tuoreiden hedelmien ja passionhedelmän kera

SUSHI

Miso -keitto

Norimaki (lohi + mäti & kasvis)

Nigiri-sushi (siika,lohi,jättikatkarapu)

Siikasashimi

***

Sabayon -gratinoituja hedelmiä

Vihreää teetä

 

KOKKAUSKURSSIEN HINNAT SISÄLTÄVÄT:

  • Alkumaljan
  • Teoria- ja käytännön opetuksen keittiömestarin opastuksella
  • Tiskaajan ja tarjoilijan avustuksen
  • Helsingin Kulinaarisen  Instituutin lainaesiliinan
  • Menun mukainen ateria viineineen (2 lasia)
  • Reseptivihkon

Teillä on myös mahdollisuus ostaa Helsingin Kulinaarisen Instituutin esiliinat kotiin vietäviksi à 18 €/ kpl

 

Hintoihimme lisätään alv.

Oheisohjelma

HELSINKI

Koe upea hetki suklaan parissa.

Suklaatastingit vetää suklaan ihmeelliseen maailmaan erikoistunut keittiömestari Juha Rissanen.

Suklaatasting à 60 € kesto: 1-1,5 h
Suklaatasting ja pääsette itse valmistamaan 2 kpl suklaatuotteita à 66 € kesto:2-2,5 h

Viinitastingillä on mahtava aloittaa tai päättää kokkauskurssi.

Aihe alueita on paljon: Rypälelajikkeet, tunne kuohut, luomua viinissä, Samppanjat, Ruuan – ja viininyhdistäminen ym. upeita aiheita.
Viinitastingejä pitää erittäin ammattitaitoiset viiniasiantuntijat.

Mika Vanne
Mika on viinialan yrittäjä ja kouluttaja, joka on vetänyt viinikursseja ja viinikoulutuksia yli kymmenen vuoden ajan. Aiempaa kokemusta maun ja aistien maailmasta Mikalla on aistinvaraisen arvioinnin ja ammattimaisen maistamisen tutkimuksesta ja kouluttamisesta. Mika opettaa viinejä Viinikoulu Haagassa ammattilaisille ja amatööreille ja pitää viini-iltoja yrityksille ja yhteisöille.

Jukka Kumlin
Viinikauppias, -luennoitsija, ravintola-alan ammattilainen ja täysivartaloinen gastronomi, takana ja edessä lukuisia saatuja ja annettuja viiniluentoja, mies joka on nauttinut suuren osan elämästään viinistä, viinissä.
Väri jo hieman kehittynyt, mutta nuorekas; tuoksu monivivahteinen, tuoksussa havaittavissa runsaasti syviä, laajoja luonnollisia aromeja, jotka pitkät juuret ovat poimineet syvältä viinillisestä maaperästä; maku kehittyneen täyteläinen ja jämäkkä; loppumaku eloisa, nuorekkaan yllätyksellinen, uutta odotusta herättävä; rypäle ilmeisesti Pinot Noir.

Viinitastingin kesto noin. 1-1,5 h

Cocktail -hetki – Lyhyen opetustuokion jälkeen kurssilaiset valmistavat itsellensä tai toisillensa raikkaan cocktailin

Hinta: 11 € / hlö

Illan kruunaa kahvidrinkki – Lyhyen opetustuokion jälkeen kurssilaiset valmistavat itsellensä tai toisillensa lämpimän kahvidrinkin.

Hinta: 12 € / hlö

”Arvaa mihin tätä keittiövekotinta käytetään” – yksilökilpailu

Hinta: 50 €

Opi eri lautasliinan taittomalleja

Hinta: 50 €

LEMPÄÄLÄ

Kesä

Koskikelluntaa
Piha-alueella voi järjestää mukavaa aktiviteettia
Kesäteatteri jossa voit itse järjestää ohjelmaa tai nauttia kesäteatteri esityksestä
Pihalta alkava Kuokkalan museoraitti tarjoavat elämyksiä kulttuurinälkään.
Grillausdemostraatio isommallekin henkilömäärälle max. 100 henkilöä.
Iltaa voitte myös jatkaa mansikinkammarissa bändin/musiikin tahdittamana.

Talvi

Stand up-komiikkaa
Pelle-show
Lempeätä musisointia harpulla

KOKOUKSET
Villa Hakkarissa voit kurssin alkuun varata veloituksetta omaa aikaa virallista ohjelmaa varten. Koko päivän kokoukset jäjestämme eri kokoisissa kabineteissamme. Kysy lisää kokouspaketeistamme.